2024 június 1.

Krisztus és Buddha szoros együttműködése a népek egyesüléséig

Isten e két fiának a munkája kétféle energiának, a fény és a szeretet energiájának a megosztásával kapcsolatos. A harmadik energiával, az akarat energiájával jön létre az isteni energia megosztásának háromszöge. Buddha hosszan tartó kapcsolata számos emberfajtával, valamint az emberiségért végzett tevékenysége alapvetően lezárult. Amint bekövetkezik Krisztus visszatérése, létrejön a helyes emberi kapcsolatok törvénye, amelynek alapelve a Krisztus és Buddha tudásával és bölcsességével való munka. E két isteni főenergia a szeretet és a bölcsesség tökéletes megnyilvánulása.

Krisztus, a második isteni aspektus képviselője, a Vízöntő korban, valamint újbóli megjelenése után két, egységbe olvadt aspektust fog képviselni; hasznos ezeket megismerni és tanulmányozni:
  1. A szeretet második isteni aspektusának összeolvadása az akarat első isteni aspektusával - a jót tenni akarással.
  2. A szeretet és a bölcsesség összeolvadása, amely képessé teszi őt arra, hogy az Új Kor és az új civilizáció építőmestere legyen.
  3. A Halak-korszak energiájának – amelyet Krisztus szellemi tevékenysége hozott létre az elmúlt kétezer évben – összeolvadása a Vízöntő kor energiájával, amely a következő kétezer évben jön létre és lesz aktív a Földön.
Krisztus jelenleg erre az összeolvadásra készül fel, és mindarra, ami ezzel együtt jár. Így válhat közvetítőjévé a Vízöntő-korszak energiájának, amelynek első jelei már észlelhetők a belső gondolati életben és érzésvilágban, de teljességében csak a következő évszázadokban fog kibontakozni. Krisztus az egész világhoz jön, nemcsak a keresztény világhoz. A kelethez és a nyugathoz is jön. Ezért Krisztus – a szeretet és a bölcsesség egyesített energiáival, és Buddha segítségével, valamint a béke és az egyensúly szellemének hatása alatt – egyensúlyban hozhatja azokat az energiákat, amelyek létrehoznak egy új civilizációt. Az emberiség eddigi története öt nagy asztronómiai korszakra bontható. Ebből négy már véget ért: az Ikrek, a Bika, a Kos és a Halak korszaka. Most kezdődik az ötödik, a Vízöntő-korszak. Az Ikrek-korszak jelképe a két oszlop volt, ezután következett a Bika korszaka, amikor színre lépett Mithrász, a világ tanítója, és megjelentek a Mithrász-misztériumok, amelyek középpontjában a bika tisztelete állt. Ezután következett a Kos korszaka, amikor kialakult a zsidó vallás. Ebben a korszakban jelent meg a Földön Buddha, Krisna és Ádi Sankara is. Végül az utána következő Halak-korszak hozta el nekünk Krisztust. Az ember szelleme halhatatlan. Örökké él, és előrehalad az evolúció ösvényén, egyik céltól a másikig, fokról fokra, miközben tévedhetetlenül és egymás után kibontakoztatja magában az isteni tulajdonságokat. Örök igazságként jelenik meg előtte két nagy törvény: a reinkarnáció törvénye, valamint az ok és okozat törvénye. A nyugati egyházak elutasították ezeket, ezért zsákutcába jutott az egyházlogikájuk. A keleti egyházak elfogadták ezt a két törvényt, sőt, nagy jelentőséget tulajdonítottak nekik. A lélek a földi élet iskolájában végighalad a tökéletesedés folyamatán, ebben áll a reinkarnáció lényege és tana. „Amit vet az ember, azt aratja.”

Eva Gostoni

  • spirituális tanító és írónő gondolatai a fejlődés mindennapjainak lépéseiről, a múltban gyökerező személyiségünkről, a lélek egyre tudatosabb részvételéről az életben.

IMPRESSZUM

Copyright © Eva Gostoni · HUM-Verlag · Steinstrasse 56 · CH-5406 Rütihof-Baden. Amennyiben más megjegyzés nincs megadva, ennek a honlapnak minden tartalma Eva Gostoni tulajdonát alkotja.

FELTÉTELEK

A szövegek, képek és grafikák a szerzői jog hatálya alá esnek. Minden jogot fenntartunk. Nem vállalunk felelősséget olyan idegen oldalak tartalmáért, amelyek ezen az oldalon keresztül kerülnek letöltésre.

KÖZÖSSÉG

 

Copyrights © 2015. Eva Gostoni | Minden jog fenntartva | W3layouts