2024 április 7.

A lélek az Én

Az Én, mint a lélek, hosszú múltakból, sok tapasztalatból és összegyűjtött tudásból nyeri öröklött jellemzőit. A lélek az élettestben nyilvánul meg; arra készteti a testet, hogy az agyon keresztül tudatos tevékenységeket végezzen. A lélek legfontosabb jellemzője a tudatosság a „szívben lakozó székhelyén”, és a szíven keresztül a test minden részét áthatja élettel.

A lélek a tényleges valóság egy életben, az étertestben és a sűrűbb anyagú testben is. A lélek ereje az étertesten keresztül hat a fizikai test lévő különleges központjaiban, és eljuttatja az életerőt a fizikai test hét erőközpontjába. A hét központból kettő a fejben, öt pedig a gerincoszlopban található. A fejben lévő két központ közvetlenül kapcsolatban áll a gondolkodási aspektus és a mozgás képességeivel. A fejközpont – a tobozmirigy, más néven az ezerszirmú lótusz, a spirituális energia, az elvont, spirituális gondolkodás és az intuíció megtestesítője. A két szemöldök közötti központ – az agyalapi mirigy, a gondolkodással és a spirituális tudattal kapcsolatos. Azokban, akik még nem jutottak el magasabb fejlettségi szintre, a hét központból három felső még „nem ébredt fel”. Az átlagemberben a torokközpont – pajzsmirigy, a fejközpont- tobozmirigy és a szívközpont – csecsemőmirigy többnyire még „alszik”. Ezeknek a napfonat-központ – hasnyálmirigy feletti központokban a fejlesztéséhez szellemi és lelki életre van szükség. Ma a három alsó központ működik a legerőteljesebben, mert a testnek ezek az erői a szakrális központon – az ivarmirigyeken keresztül a szexuális élet táplálására és serkentésére szolgálnak. A gerinc alsó részén elhelyezkedő mellékvese a harci kedvet ébreszti fel, és az előrehaladást szolgálja. A napfonat-központ a lelki és ösztönös életet irányítja. Ily módon az ember mozgásra képes és tudatos, érző emberi lénnyé válik. Amikor a lélek hatékony, aktív, uralkodó és életerős tevékenységet végez, az evolúció előrehaladtával az Én egyre nagyobb erővel áramlik a testbe. A rekeszizom feletti tevékenységek révén a központok fokozatosan egyre magasabb rezgésszámmal működnek: az alkotó munka a torokközpontot ébreszti fel, a tudatos lelki élet a szívközpontot, a felébredő fejközpontokkal pedig az érzékelés fejlődik a letisztult, tudatos lét érdekében. Az idegrendszer és az izmok közvetítőként szolgálnak a test fizikai reakciórendszeréhez, mint intelligens és érzelmi reakciók az endokrin mirigyeken keresztül. Az emberi evolúció célja, hogy a lélek energiája a szívben és a szellemé a fejben az energiák egyesülése révén Isten megnyilvánulásává váljanak. A test a lélek és a szellem egysége. A test a lélek eszköze, a szellem akaratának megnyilvánulása.

Eva Gostoni

  • spirituális tanító és írónő gondolatai a fejlődés mindennapjainak lépéseiről, a múltban gyökerező személyiségünkről, a lélek egyre tudatosabb részvételéről az életben.

IMPRESSZUM

Copyright © Eva Gostoni · HUM-Verlag · Steinstrasse 56 · CH-5406 Rütihof-Baden. Amennyiben más megjegyzés nincs megadva, ennek a honlapnak minden tartalma Eva Gostoni tulajdonát alkotja.

FELTÉTELEK

A szövegek, képek és grafikák a szerzői jog hatálya alá esnek. Minden jogot fenntartunk. Nem vállalunk felelősséget olyan idegen oldalak tartalmáért, amelyek ezen az oldalon keresztül kerülnek letöltésre.

KÖZÖSSÉG

 

Copyrights © 2015. Eva Gostoni | Minden jog fenntartva | W3layouts